La Biblioteca Municipal Mossèn Ramon Muntanyola de l’Espluga de Francolí presenta una nova iniciativa vinculada amb els infants i joves que participen als Clubs de Lectura. Es tracta d’una lectura de contes en veu alta en format audiovisual, que es penjaran a les xarxes socials de la Biblioteca (Facebook, Instagram i al Blog) a partir de dimecres 20 de maig.

La iniciativa neix des de la Biblioteca per a oferir recursos culturals de dinamització infantil i juvenil a les famílies, i per acompanyar als infants durant el confinament. Així doncs, la proposta se’ls va fer arribar als membres del club de lectura, plantejant el repte d’explicar i gravar un conte,proposta que ha estat molt ben rebuda. Els infants han hagut d’escollir un conte, llegir-lo diverses vegades per aconseguir una bona lectura en veu alta i finalment han hagut de fer la gravació davant la càmera.

La Biblioteca de l’Espluga, durant el confinament, també ha organitzat lectures de contes en veu alta pel sistema de pregó públic de l’Espluga, en motiu de la Diada de Sant Jordi. Gràcies a aquestes activitats els nens i les nenes desenvolupen la imaginació, fomenten les habilitats de lectura i desenvolupen la capacitat creativa.

L’objectiu de la Biblioteca és que els nens i nenes fomentin des de casa l’hàbit de la lectura, fent valer la frase escrita a l’entrada de l’equipament municipal, que acompanya el dibuix de Joan Turu: “Llegim per viure moltes vides”.

Una iniciativa que rep el suport de les regidories de cultura i educació de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, el del servei de Biblioteques Públiques de la Generalitat de Catalunya, que treballen per acompanyar les iniciatives de la biblioteca municipal.