Els alcaldes de la Conca de Barberà, reunits el passat dilluns de forma virtual, van acordar consensuar una posició comuna sobre la instal·lació a la comarca de nous parcs d’energia eòlica i fotovoltaica.

Aquest acord es va prendre després de debatre un informe de la Generalitat on es presenta l’interès que tenen diferents empreses per instal·lar cinc nous parcs eòlics a la comarca. Els alcaldes van manifestar a la reunió interessos contraposats, motiu pel qual es va acordar reunir-se properament per mirar de trobar punts de coincidència entre tots els ajuntaments de la Conca que permeti consensuar una posició comuna.

Alguns dels alcaldes van manifestar en el decurs de la reunió que en aquests moments, malgrat la situació de pandèmia que estem vivint, les empreses del sector estaven pressionant l’administració per posar en marxa nous parcs energètics.

També alguns d’aquests alcaldes van expressar la seva oposició frontal a que s’instal·lessin parcs als seus municipis, i fins i tot a la comarca, per l’impacte que poden tenir sobre el paisatge. Aquest impacte paisatgístic, segons es va dir, repercutirà negativament en l’ordre econòmic, turístic, ecològic, etc. Mentre que, per altra part, no comportarà cap repercussió econòmica positiva per a la comarca.

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha rebut la notificació de la Ponència d’energies renovables de la Generalitat en la que sol·licita que facin aportacions en relació als nous projectes de parcs eòlics:

·         Parc eòlic Plans d’Almenara

·         Parc eòlic Pla Seré

·         Parc eòlic Pla de Codony

·         Parc eòlic Puig de Gaigs

·         Parc eòlic Plans de Dèbol

Ara mateix a la Conca de Barberà hi ha instal·lats un total de deu parcs eòlics, i s’estan tramitant altres cinc projectes més, que ja s’han informat per part del Consell Comarcal.