El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí es torna a sumar, un any més, a la celebració del Dia Internacional dels Museus. Aquesta vegada però, totes les activitats es faran totes de forma virtual.

Des del passat divendres 15 maig i fins aquest dilluns 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, l’MVR ha programat un conjunt d’activitats com ara visites virtuals a l’exposició Jugar amb foc, un taller per aprendre a fer sabó artesà o l’obertura d’un fòrum virtual obert a tothom on debatre sobre el futur dels museus i de la cultura després de la pandèmia.

La programació es va iniciar al divendres a les 19 h amb el primer debat Visions 5.1, que sota el títol Emergències, sostenibilitats, respostes i propostes climàtiques, comptarà amb al participació de Yayo Herrero, Manola Brunet, Marc Castellnou, Marta Torres Gunfaus i Queralt Castillo. Dissabte 16 de maig a les 18 h el museu va proposar una visita guiada a la nova exposició del museu Jugar amb foc.

Els plats forts de la programació del Dia Internacional dels Museus són aquest dilluns. Des de primera hora, el museu obrirà un debat en el seu nou fòrum virtual, l’È-Fòrum, per debatre amb la ciutadania i el sector cultural sobre el futur dels museus després de la crisi provocada per la Covid-19. El fòrum virtual s’estrenarà en motiu del Dia Internacional dels Museus però estarà obert de forma permanent amb la voluntat de generar propostes i aglutinar les diferents mirades davant els diferents reptes socials als que cal donar resposta, començant pel futur dels museus.

Dilluns també es proposa una nova visita guiada de forma virtual a l’exposició Jugar amb foc. Aquesta vegades serà a les 12 del migdia, també en directe des del canal de YouTube del museu.

A les 6 de la tarda hi ha programat un taller per aprendre a fer sabó artesà. L’activitat anirà a càrrec de l’enginyera tècnica agrícola Mireia Vila, que realitzarà un taller que s’emetrà des del canal d’Instagram TV del Museu de la Vida Rural i també pel canal de YouTube.

Per últim, i continuant amb la dinàmica d’aquestes darreres setmanes, el museu presentarà una nova entrega de l’acció ‘Memòria Resilient’ que, des d’una òptica divulgativa i a les xarxes, creua la col·lecció del museu i el seu nou jardí etnobotànic amb derivades culturals. Les aportacions a #MemòriaResilient es poden seguir a través de l’etiqueta a Twitter i al compte d’Instagram del museu.

ÀUDIO: Gemma Carbó, directora del MVR, parla sobre les activitats