Els ajuntaments de la Conca de Barberà, coordinats pel #SAI (Servei d’Atenció Integral) per a persones LGBTI de la Conca de Barberà ubicat al Consell Comarcal, s’han adherit a la commemoració al Dia Internacional contra les LGTBIfòbies que se celebra aquest diumenge 17 de maig. La jornada recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per llur identitat de gènere o llurs orientacions sexuals i afectives.

L’any 1990, l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de transtorns sexuals i es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra l’homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia.

El Govern de la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments i les institucions catalanes, el Consell Nacional LGBTI i les entitats s’adhereixen a aquesta jornada i han fet públic un manifest institucional.

Imatge de lAjuntament de Vimbodí i Poblet
Imatge: Ajuntament de Montblanc
Imatge Ajuntament de Sarral