Montblanc va suspendre fa uns dies les Festes de Sant Maties que s’havien de celebrar aquest cap de setmana. La crisi del coronavirus va fer inviable poder-les fer en condicions normals. 

Malgrat això, la regidoria de cultura i festes ha organitzat alguns actes per poder celebrar la festa en honor al patró de Montblanc, però amb actes de confinament. Només hi haurà un acte presencial, serà la missa en honor a Sant Maties de dissabte a Santa Maria, que en estar a la fase 1 ja es podrà fer amb gent a dintre del temple. Tindrà lloc a les 11 del matí i es podrà seguir també en directe a Ràdio Montblanc.

En acabar hi haurà una tronada i a la tarda concert del grup de la Conca de Barberà ‘Leitmotiv’ que es podrà seguir a través de les xarxes socials de l’Ajuntament. Diumenge, els Amics dels Gegants faran la 25ena trobada gegantera, en aquest cas confinada, a través de les seves xarxes socials. 

El Museu Comarcal, d’altra banda, celebrarà el Dia Internacional dels Museus amb una exposició als aparadors de la botigues de Montblanc.

Per acabar, també s’ha fet públic el cartell previst per aquestes Festes de Sant Maties realitzat per l’autora montblanquina, Laura Magrinyà. Al certel s’hi poden veure elements que tenen relació amb el Ball de Gitanes i Gitanos de Montblanc, que s’hauria estrenat durant les festes, o motius literaris per representar el certamen que l’Escarritx preparava també per aquestes dates.

ÀUDIO: Judit Pere, regidora de festes de Montblanc