El ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar per unanimitat l’adhesió del municipi a la Carta del Paisatge de la Conca de Barberà. Aquest document es va aprovar inicialment la passada legislatura al Consell Comarcal de la Conca i ha de servir per protegir i ordenar el paisatge de la comarca.

Al text d’ahesió aprovat aquest dimecres s’hi afegeixen tres compromisos de l’Ajuntament de Montblanc en aquest sentit: recuperar l’entorn del Pont Vell malmès per la riuada del 22 d’octubre, així com els sèquies i peixeres que l’aiguat va destrossa, i també facilitar la creació d’un espai d’aparcament per autocaravanes al municipi. Sobre aquest darrer punt, l’alcalde, Josep Andreu, va explicar que l’empresa Petro7 està interessada en fer un aparcament al costat de la gasolinera que té a la carretera N-240 entre Montblanc i l’Espluga. Andreu va explicar també que l’Ajuntament també té alguna proposta per poder instal·lar un equipament d’aquestes característiques.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, explica les propostes

El regidor d’urbanisme i primer tinent d’alcalde, Francesc Benet, va fer una explicació sobre la Carta del Paisatge. De fet, Benet coneix bé el document ja que es va aprovar sota el seu mandat com a president del Consell Comarcal. Assegura que ha de ser un text dinamitzador del territori i del paisatge de la comarca.

ÀUDIO: Francesc Benet, primer tinent d’alcalde de Montblanc