Aquest dilluns la Conca estricta que pertany a la regió sanitària del Camp de Tarragona passarà a la fase 1 de desescalada. En concret són els municipis de Montblanc, l’Espluga de Francolí, Vilanova de Prades, Vallclara, Vilaverd, Vimbodí i Poblet, Senan, Passanant i Belltall, Blancafort, Solivella, Sarral, Pira, Rocafort de Queralt, Barberà de la Conca i Forès.

El BOE ha fet públiques aquest dissabte diverses novetats sobre què es podrà fer i què no al Camp de Tarragona:

🚙

DESPLAÇAMENTS DINS DE LA REGIÓ SANITÀRIA

La Moncloa contempla que durant la fase 1 la ciutadania tingui llibertat de moviments dins de la seva regió sanitària de referència. Tot i això, la Generalitat demana que s’esperi a la fase 2 per desplaçar-se a altres municipis.

REUNIONS DE FINS A 10 PERSONES

Es preveu el contacte social en grups de 10 persones no vulnerables ni amb malalties prèvies, en domicilis i espais públics. Han de mantenir una distància mínima de dos metres entre elles o, per contra, haver habilitat barreres físiques que impedeixin el traspàs del virus.

TERRASSES AMB UN 50% DE LA CAPACITAT

Les terrasses poden obrir i ocupar la meitat de les taules que tenen autoritzades, a més de continuar amb la venda per a emportar. Els establiments hauran de netejar les taules i canviar els elements que hi hagi a sobre, com ara la carta, després de cada ús. A cada taula hi pot haver un màxim de 10 persones i també s’ha de respectar la distància de seguretat.

VETLLES I FUNERALS

Les vetlles es permeten sempre que tinguin un aforament màxim de quinze persones en espais a l’aire lliure o de deu en espais tancats, convisquin o no. A la comitiva per l’enterrament o la cerimònia de cremació només hi poden participar un màxim de quinze persones, a més de l’encarregat d’oficiar la cerimònia.

QUÈ CANVIA A LES BOTIGUES?

Poden obrir totes les que tenen menys de 400 metres quadrats, i ara ja no caldrà cita prèvia ni atenció individual. El límit de capacitat és un 30% de l’aforament permès. Sí que cal mantenir l’horari d’atenció preferent per a gent gran i les mesures higiene.

REOBREN HOTELS, MUSEUS I BIBLIOTEQUES

Els hotels poden tornar a obrir, però sense habilitar les zones comunes. Els museus i biblioteques hauran d’aplicar limitacions d’aforament i mesures higièniques.

GIMNASOS

Poden obrir però només per a exercicis individuals i amb dutxes i espais comuns tancats.

ACTIVITATS CULTURALS

Als espais tancats 30 persones com a màxim i en espais obert 200. En qualsevol cas, tothom ha d’estar assegut i la venda d’entrades ha de ser exclusivament per internet.

FAQs | Consulta les Preguntes Freqüents de Protecció Civil sobre la Fase 1