El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, començarà a treballar a l’Arxiu Tarradellas de Poblet a l’estiu i durant dos mesos. Així ho ha fet públic el mateix arxiu en un comunicat difós aquesst diumenge a través de les xarxes socials. Sense determinar la data exacta d’inici, es confirma doncs que l’inici de la seva feina a Poblet no serà immediata, com s’havia apuntat des d’alguns mitjans de comunicació.

La junta de tractament de la presó de Lledoners ha acceptat el canvi de lloc de treball d’Oriol Junqueras. Deixarà enrere les classes al campus de Manresa de la Universitat de Vic, per traslladar-se ara a l’arxiu Tarradellas ubicat al Monestir de Poblet.

En un comunicat, l’Arxiu Tarradellas va confirmar a finals de setmana que “s’ha tramitat la petició a través del centre penicentiari de Lledoners d’una proposta de treball a l’arxiu per Oriol Junqueras”. També asseguren que “és objectiu de l’Arxiu poder fer accessible als investigadors tots els fons custodiats i en aquesta línia s’inscriu el treball del Sr. Oriol Junqueras, historiador i professor universitari”. Asseguren que l’arxiu encara està tancat i que la seva reobertura condicionarà la incorporació de Junqueras a l’Arxiu. De fet, una vintena de treballadors del Monestir de Poblet estan temporalment aturats des de principis de març quan es va aplicar un ERTO al personal.