Amb les escoles físicament tancades, aquest dimecres s’obrirà el període de preinscripció escolar per via telemàtica per als ensenyaments de primer i segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria. Les famílies podran apuntar els seus fills també de forma presencial a partir del 19 de maig, però amb cita prèvia.

De moment, les portes de les escoles només s’han obert de forma virtual, també per als qui vulguin conèixer l’oferta formativa i els equipaments. A través dels seus portals webs, els centres educatius de l’Espluga de Francolí han reforçat els continguts digitals per presentar-se al públic. Enguany, les portes obertes a l’Escola Vedruna són virtuals.

L’Escola Martí Poch també difon el seu projecte educatiu al seu portal web, tot i que la directora del centre, Ester Anglès, recorda que pocs dies abans que es declarés l’Estat d’Alarma van poder celebrar les jornades de portes obertes.

Jornada pedagògica oberta a les famílies a l’Escola Vedruna l’any 2018 (Foto: Gerard Bosch)

Via telemàtica o bé presencial amb cita prèvia

ADRECES D’INTERÈS:
Escola Martí Poch
Escola Vedruna
Institut Joan Amigó

Més enllà de la possibilitat de fer els tràmits online, les escoles oferiran una alternativa per a les famílies que no disposin dels mitjans per fer-ho. Des dels centres s’insisteix però que cal reservar cita prèvia, aquestes peticions es faran a través dels correus electrònics o telèfons de contacte de les escoles. La directora de l’Escola Vedruna de l’Espluga, Teresa Roig, remarca també que és important que es compleixin les mesures de seguretat i higiene davant la COVID-19.

ÀUDIO: Teresa Roig explica com seran les preinscripcions

ÀUDIO: Ester Anglès exposa el procediment de l’atenció presencial