7 municipis de la Conca de Barberà han quedat fora de la fase 1 de la desescalada. Són els set municipis de la subcomarca de la Baixa Segarra que depenen de la regió sanitària Catalunya Central: Santa Coloma de Queralt, Conesa, Savallà del Comptat, les Piles, Vallfogona de Riucorb, Pontils i Llorac. Tots ells estan inclosos administrativament a la Conca de Barberà.

Tots aquests municipis depenen de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Santa Coloma de Queralt, que alhora depèn de la regió sanitària Catalunya Central. El principal municipi de la Baixa Segarra, Santa Coloma de Queralt, amb prop de 2.700 veïns, ho encaixa amb escepticisme. “Aguantarem una setmana més així i a partir de la setmana vinent esperem passar a la fase 1” explica l’alcalde del municipi, Ramon Mullerat, a l’EFMR. El batlle afegeix que “els límits estan fets pels papers i per la burocràcia i no per les persones”.

ENTREVISTA: Ramon Mullerat, alcalde de Santa Coloma de Queralt