Està previst que a partir de l’11 de maig es puguin tornar a utilitzar les terrasses dels bars i restaurants en les condicions que decreti el consell de ministres, limitant l’aforament per tal d’assegurar la distància social d’aquests espais i aplicant les mesures de protecció de clients i treballadors.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí permetrà duplicar la superfície de terrassa que els establiments tributen sempre que sigui possible. Aquesta ampliació de la superfície, proposada per tots els grups municipals, no tindrà un augment de l’import a pagar pel concepte d’ocupació de la via pública. L’ampliació estarà condicionada a les possibilitats que ofereix cada espai, és per aquest motiu que els regidors de Comerç i Serveis Municipals han acordat els límits de la nova superfície juntament amb els propietaris dels establiments. Tot i així, es preveu que l’obertura dels bars sigui progressiva i que molt possiblement no tots els establiments obrin el mateix dilluns 11 de maig.

Des de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí es va establir una primera mesura, que va ser la de no cobrar la taxa d’ocupació de via pública corresponent al període que va entre el 14 de març i el 10 de maig, temps durant el qual, si les previsions es compleixen, no s’han pogut utilitzar les terrasses de bars i restaurants.

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí està treballant per poder ajudar al sector de la restauració, és per aquest motiu que, d’acord amb els tres grups municipals, s’aniran prenent decisions i mesures concretes que serviran per apaivagar els efectes econòmics negatius d’aquest confinament, amb l’objectiu de poder oferir, més endavant, ajuts o bonificacions pels comerços i empreses.

L’Ajuntament de l’Espluga també ha fet arribar una carta informativa que recull les condicions als establiments afectats per aquesta reobertura indicant que, entre altres coses, tan aviat com el consell de ministres aixequi la limitació de l’aforament d’aquests espais s’hauran d’utilitzar només les superfícies de terrassa inicials. En aquesta carta, les regidories de Comerç i Promoció Econòmica també han recordat que la mesura d’ampliar la superfície de terrassa només afecta als establiments que ja gaudeixen de llicència de terrassa i d’ocupació de via pública i que qualsevol establiment que actualment no disposi de llicència per a tenir terrassa haurà de seguir el procediment establert per sol·licitar-ho.