A causa de la incertesa derivada de la crisi sanitària per la COVID-19 i també de la situació econòmica actual, l’associació La Cultural Jordi Francolí s’ha vist obligada a replantejar l’edició d’enguany del Festival Riubombori, per assegurar així la seva celebració i la viabilitat econòmica i social del projecte.

En lloc de realitzar un festival de música amb diverses actuacions, com estava planificat, es genera un format alternatiu basat en la projecció de cinema documental per tractar diversos aspectes de la indústria musical des d’una mirada diferent, alterant-ho amb actuacions musicals de petit format, intentant així conservar l’esperit musical i alternatiu del festival. El cartell de l’edició d’enguany i els detalls sobre les peces a projectar es presentarà a finals d’aquest mes.

Tot i que el cartell ja estava tancat, La Cultural Jordi Francolí s’ha vist obligada a replantejar el format tot i mantenir la data i lloc del festival (dissabte 4 de juliol, Jardí dels Francolins). Aquest canvi de programació deriva d’una preocupació sobre l’escenari legal i social de principis de juliol, que no assegura l’assistència habitual del festival ni quines seran les mesures d’aforament o distància. L’ajornament de diverses subvencions institucionals, paralitzades per la situació excepcional actual, també ha estat un factor clau en la presa d’aquesta decisió.

Des de la Cultural Jordi Francolí se segueix treballant per consolidar el Festival Riubombori com un referent al Camp de Tarragona i comarques del sud de Catalunya, que es complementa amb altres accions i activitats promogudes per l’entitat que s’esperen per la tardor i hivern d’aquest any.