A partir de dilluns la Conca estricta que pertany a la regió sanitària del Camp de Tarragona passarà a la fase 1 de desescalada, en canvi la Baixa Segarra seguirà a la fase 0 perquè pertany a la regió sanitària de la Catalunya Central.

El ministre Salvador Illa ho ha anunciat aquest divendres a la reunió telemàtica amb els representants de les comunitats. Les tres regions sanitàries de les Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu-Aran passaran a la fase 1 de desescalada, com va proposar la Generalitat al ministeri de Sanitat.

Així doncs la Conca de Barberà és un dels casos més significatius, ja que la comarca quedarà divida en dues fases de desconfinament. Els municipis de Santa Coloma de Queralt, Conesa, Savallà del Comptat, les Piles, Vallfogona de Riucorb, Pontils i Llorac pertanyen a l’ABS de Santa Coloma i aquesta a la regió sanitària de la Catalunya Central.

Un altre cas singular és el de Passanant i Belltall que el municipi depèn de l’ABS de Montblanc i pertany a la regió sanitària Camp de Tarragona, segons detallen fonts de Salut, en canvi l’ABS de Montblanc afirma que depèn dels serveis de Tàrrega tal com expliquen els seus ciutadans. Tot i això l’Ajuntament de Passanant i Belltall ha explicat als veïns i veïnes que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha aclarit que al municipi s’aplicaran els criteris de la desescalada que pertoquen a la regió sanitària del Camp de Tarragona.