L’estiu es presenta del tot incert a la comarca però també a tot l’estat. Un estiu amb molt poca activitat festiva a l’aire lliure. De moment tots els actes culturals que s’havien de celebrar el mes d’abril i maig s’han anul·lat o s’han celebrat de manera telemàtica. A la Conca de Barberà el principal acte cultural és l’Acampada Jove que s’hauria de celebrar a Montblanc del 16 al 18 de juliol i que enguany celebra els 25 anys.

Per conèixer com ho està vivint el sector i més concretament l’Acampa Jove que cada any porta més de 25.000 persones a la capital de la Conca de Barberà en parlem amb el director de l’Acampada Jove, Pau Morales. El festival polític i musical de referència als Països Catalans, de moment, no està suspès ni ajornat.

En declaracions a l’EFMR, Pau Morales, explica que “estem seguint preparant amb tota la il·lusió del món i totes les ganes com sempre l’Acampada malgrat la situació actual”. Afegeix que “creiem que hem de preparar l’Acampada en qualsevol escenari”. El director també vol donar mostres de suport a tots els veïns i veïnes de la comarca i a tots aquells que s’han vist afectats per la pandèmia.

ÀUDIO: Pau Morales, director de l’Acamapda Jove, explica com estan preparant la 25ena edició del festival

Aquest dimarts el ministre de Cultura, José Manuel Rodriguez Uribes, va dir que caldrà “esperar” per decidir si es poden celebrar els festivals musicals d’estiu i que se seguiran els “criteris sanitaris” i el “principi de prudència”. En relació a la compareixença del ministre, el director de l’Acampada, remarcava que “el ministre de cultura ha de donar certeses a un sector que lluita per sobreviure i que a més s’ha demostrat essencial aquests dies de confinament”.

ÀUDIO: Morales parla sobre les accions del govern central amb la cultura

Tots aquells que ja hagin comprat entrada, ja estan informats que l’organització està contemplant tots els escenaris. De moment els grups confirmats són Oques Grasses, Ebri Knight, Smoking Souls, Miki Núñez, Lildami, 31 Fam, Ju, The Tyets, El Ventilador, Mafalda, Roba Estesa, Prozak Soup, Xavi Sarrià i el Cor de la Fera i Xarxa.

Acampada Jove 2018 (Imatge: EFMR)