Durant aquestes setmanes de confinament, Concactiva ha seguit treballant pel foment de l’ocupació i la promoció econòmica de la comarca i es prepara per afrontar un procés de recuperació econòmica després de l’aturada a causa de la COVID-19.

S’han obert diverses línies de treball per tal de diagnosticar quines seran les noves necessitats del teixit econòmic a partir d’ara. Per aquest motiu, es crearan dos grups de treball per buscar solucions a les dificultats que sorgeixin i per trobar noves propostes per fomentar l’ocupació i l’emprenedoria a la Conca.

Els grups estaran integrats per ajuntaments, empreses representatives de la comarca, associacions de comerciants i empresaris i sindicats de treballadors. En l’àmbit comercial es treballa conjuntament amb les diferents associacions del sector per tal de crear noves accions que dinamitzin la reobertura dels establiments després del període de tancament obligatori i fomentin una nova cultura de la compra local i del producte de proximitat.

Amb relació a la formació que es realitza a Concactiva, es preveu convertir-la en formació telemàtica durant els pròxims mesos i fins que sigui possible tornar a impartir-la de forma presencial. També s’han reactivat els plans d’ocupació, garantint totes les mesures de seguretat, i es treballa amb els ajuntaments de la comarca per emprendre millores als espais públics.

També s’espera que la Generalitat iniciï el pla de xoc per la millora de l’ocupació, amb mesures de suport a l’ocupació i l’ampliació de les brigades de treball.

Per últim, també es continua donant suport a empresaris i autònoms en l’obtenció de recursos durant aquest període difícil, assessorant sobre els ajuts disponibles i les normatives que s’estan aplicant als diferents àmbits econòmics. L’atenció en tots els àmbits que Concactiva treballa habitualment se segueix oferint telefònicament al 977 86 13 38 en horari de 9 del matí a 2 del migdia. Al web www.concactiva.cat s’hi poden trobar diversos recursos relacionats amb la crisi del coronavirus.