Catalunya es divideix en 9 regions sanitàries per garantir assistència mèdica a tots els municipis. Són les de Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Terres de l’Ebre, Catalunya Central i Alt Pirineu-Aran. Aquestes es delimiten a partir de factors geogràfics, socioeconòmics i demogràfics.

El Departament de Salut ha proposat realitzar la desescalada per regions sanitàries i no per províncies com ho vol el govern espanyol. La Conca de Barberà és la única comarca que es divideix en tres regions sanitàries. La part de la Conca estricta encapçalada per l’ABS de Montblanc parteix de la regió sanitària del Camp de Tarragona i la Baixa Segarra amb l’ABS de Santa Coloma de Queralt pertany a la Catalunya Central. A més a més, però, hi ha un poble de la comarca que pertany a la regió sanitària de Lleida, és el cas de Passanant i Belltall que el seu consultori mèdic el controla l’ABS de Tàrrega.

El Camp de Tarragona, camí de la fase 1

Salut ha d’enviar a Madrid aquest dimecres la sol·licitud de quines àrees poden passar a la següent fase del pla de desescalada perquè reuneixen els indicadors favorables per avançar en el confinament. Tot apunta, que la regió del Camp de Tarragona entrarà a partir de dilluns en la fase 1, juntament amb Terres de l’Ebre i Alt Pirineu-Aran. Així doncs la Conca de Barberà viuria a partir d’aquest 11 de maig diferents ritmes de desescalada.