L’Ajuntament de Montblanc permetrà l’ampliació dels espais ocupats per les terrasses dels bars i restaurants per facilitar-ne la reobertura a partir de l’11 de maig. El govern local explica que ja ha iniciat els contactes amb els establiments per conèixer la seva voluntat de restablir el servei i per començar els tràmits per ampliar la terrassa.

La mesura podria permetre als bars fer front a la reducció del seu aforament, ja que el pla de desescalada només permetrà que aquests establiments recuperin el 50% de la seva capacitat a les terrasses. Tot i això, l’Ajuntament de Montblanc admet que en alguns casos serà complicat ampliar l’espai. L’administració local ha activat l’adreça participa@montblanc.cat per mantenir el contacte amb els negocis del sector.

D’altra banda, Montblanc també recorda que no cobrarà la taxa d’ocupació de la via pública d’aquestes darreres setmanes. Alhora, treballa per impulsar un sistema d’ajuts per facilitar el pagament de les terrasses, així com una reducció de la taxa de recollida d’escombraries.