La graella de programació de l’EFMR recuperarà la seva vitalitat aquesta setmana amb el retorn d’una desena de programes dels col·laboradors de l’Espluga Audiovisual que es van deixar de fer a causa de l’entrada en vigor de l’Estat d’Alarma i la limitació d’accés als estudis. Tot i això, els espais es faran des de casa de forma telemàtica per tal de continuar complint les mesures de prevenció de la COVID-19.

Més d’una vintena de col·laboradors tornaran a posar-se davant dels micròfons a partir d’aquesta setmana, encara que ho faran sense sortir de casa. L’EFMR restablirà nova programació en les franges de les 12 del migdia i les 8 del vespre, de dilluns a divendres, i des de les 10 del matí i pràcticament durant tota la jornada dels dissabtes i els diumenges.

Una desena de programes gràcies a la implicació de més de vint voluntaris

La graella recupera títols com l’Ara i Sempre, el Xerrar va bé, l’Ajuntament a Casa, De Viatge, Quimi-què, El Pedrís, Museofònics, Entre vins i fogons, Factoria 90, Producte de Proximitat o Story Time. També s’estrenarà un nou programa que prendrà el relleu de l’Ignorant l’Estiu de l’any passat, per entretenir els dissabtes ara durant el procés de desescalada del confinament oferint un contingut fresc i desenfadat liderat per l’equip d’esports de l’Espluga Audiovisual.

L’associació de voluntaris, que ha assegurat la cobertura informativa i l’emissió de l’EFMR des de finals d’estiu davant l’absència de la figura del coordinador de l’emissora, ha dedicat esforços els darrers dies en la cerca de programari lliure a l’abast de tots els col·laboradors perquè puguin tornar a oferir a l’audiència els seus continguts des de casa i amb els mitjans tecnològics domèstics. En aquesta línia, s’han difós internament tutorials per formar els voluntaris.

L’actualitat de la Conca de Barberà, el puntal de l’EFMR.cat

El pas es dona després de gairebé dos mesos de confinament en què l’emissora, des del voluntariat, ha prioritzat la seva màxima de servei públic per informar a la ciutadania des del rigor periodístic i la vocació comarcal que mereix un període excepcional com aquest. A l’emissió tradicional continuarà l’Informatiu Conca de Barberà durant el cap de setmana com a referència informativa de la comarca, per bé que es deixaran de fer els especials informatius que s’han emès aquestes darreres setmanes diàriament.

L’aposta informativa de l’EFMR que, per cert, ha estat recompensada novament amb el lideratge informatiu a la Conca de Barberà amb més de 40.000 sessions i prop de 74.000 visites aquest abril i el mitjà de comunicació amb més fidelitat i impacte a Facebook, una mitjana de 6.000 interaccions setmanals.