Aquest, dissabte, l’Ajuntament de Montblanc ha començat ha repartir, gràcies a la feina d’una trentena de voluntaris i voluntàries, més de 7.500 mascaretes de protecció. S’han portat a totes les llars de la vila.

Aquest projecte ha estat iniciativa de l’Ajuntament de Montblanc, que he cregut convenient repartir mascaretes per tota la ciutadania, tenint en compte que és molt difícil aconseguir-ne. “Sabem que quan comenci el desconfinament molta gent les haurà de seguir portant en diversos llocs i situacions, i hem cregut convenient que tothom en tingues, almenys, una”, ha explicat a Ràdio Montblanc el regidor de salut pública, Santi Porta.

Imatge: Jordina Moix

Un grup de cosidores i Tapimont han estat els encarregats de fer aquestes, gairebé, 8.000 mascaretes.

Des de les instal·lacions de ConcaActiva han iniciat la feina d’empaquetament i etiquetament de les mascaretes per carrer, pis o casa aquest dissabte al matí. Dins el sobre hi ha una carta explicativa amb les mesures que s’han de pendre respecte aquestes noves mascaretes. A mesura que s’ha acabat l’etiquetatge, han començat a sortir els voluntaris pel poble i les pedanies.

Santi Porta ha afirmat que ”a la Conca de Barberà ha anat molt bé perquè la gent ha fet bondat i hem tingut molta sort”. Les mascaretes són de cotó i és important rentar-les després d’utilitzar-les. L’acció s’ha coordinat amb el CAP de Montblanc. No són homologades i no et preveuen del contagi, però si que evita contagiar als altres.