Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del pla especial d’emergències INUNCAT per les pluges previstes per aquest dimarts. Les precipitacions poden provocar l’augment del cabal dels rius i rieres de la zona.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu pluges que podran acumular més de 100 litres en 24h a les comarques del nord est de Catalunya i s’afegeix entre d’altres la Conca de Barberà.

Davant d’aquest episodi, Protecció Civil de la Generalitat recomana informar-se permanentment de la situació meteorològica i les possibles afectacions viàries abans de sortir de casa. Tot i que la mobilitat ja està molt restringida per l’estat d’alarma, reclama encara més extremar les precaucions entorn de rius i rieres perquè poden portar aigua abundant de forma sobtada i convertir-se en una zona extremadament perillosa.