Enguany es presenta un Sant Jordi diferent, com hem anat explicant aquests últims dies, arran de la crisi del coronavirus, ja que ha obligat a traslladar al 23 de juliol la festa dels llibres i de les roses. La setmana passada parlàvem de llibres, avui ens centrem amb les roses.

Les roses també són un element essencial durant la Diada de Sant Jordi, que enguany també patirà els efectes de la crisi del coronavirus. La Teresa Martí, propietària de la floristeria Civiflor de l’Espluga, ha assegurat que les pèrdues són “del 80%”. No obstant, el seu sector també s’ha hagut de reinventar, així que vendran la rosa de Sant Jordi a través de les seves xarxes socials i les repartiran a domicili, explica la Teresa.

Balcons i finestres de roses el dia 23 d’abril

L’Ajuntament de l’Espluga proposa omplir els balcons i les finestres de roses el dia 23 d’abril. Aquells que hi vulguin participar hauran de fer una rosa amb paper, pintura, roba, llana, cartolina o amb qualsevol altre material que tinguin a l’abast. Després hauran de penjar la rosa al balcó o finestra de manera visible. Un cop penjada caldrà fer-li una foto i enviar-la al Whatsapp 606 303 917 per tal de fer un muntatge amb totes les roses del poble. Aquells que vulguin penjar-ho a les xarxes poden fer-ho amb l’etiqueta #santjordiconfinatedf