L’única llibreria de l’Espluga de Francolí, la Llibreria i Papereria Índex, dona per fet que la celebració del Sant Jordi alternatiu, el 23 de juliol, serà diferent de l’original i que la facturació del dia no s’aproparà a la d’un any normal. Tot i això, des de la llibreria espluguina esperen que aquest Sant Jordi, 23 d’abril, puguin vendre alguns llibres, ja que han obert una paradeta virtual, això no treu en què les pèrdues puguin ser del 60%.

En el cas de la llibreria Índex, que pot obrir perquè ven premsa, proposen comprar llibres durant la setmana en una paradeta virtual. Perquè aquest Sant Jordi la gent pugui mantenir les tradicions, encara que sigui d’una manera diferent de les que estem acostumats, si vols regalar un llibre de la llibreria espluguina, ho pots fer mirant la parada virtual i fent la comanda per telèfon trucant al 977 87 12 95, enviant un whatsapp al 628 19 06 97, per correu electrònic a papereriaindex@gmail.com o bé enviant un missatge privat per Facebook o Instagram. A més a més, els clients poden recollir el llibre a la llibreria amb l’horari habitual o bé que us el portin a casa.

Tot i això, la copropietària de la llibreria Índex, Neus Martí, explica que tots els llibres no els podran tenir, ja que les distribuïdores estan tancades i això dificulta la feina, però amb l’estoc que tenen i petites distribuïdores intentaran mantenir un Sant Jordi del tot atípic.

ÀUDIO: Neus Martí, copropietària de la llibreria Índex, parla de les pèrdues d’aquest Sant Jordi

ÀUDIO: Martí explica la idea de la paradeta virtual