Autor: Adrià Tella

Després d’un mes i mig sense competicions esportives arreu del nostre país, algunes disciplines comencen a definir les solucions alternatives adoptades per finalitzar la temporada davant la situació d’excepcionalitat provocada pel Coronavirus.

És el cas, per exemple, de l’hoquei. La Federació Catalana d’Hoquei i el Comitè Català d’Hoquei Patins han fet oficial la decisió de donar per finalitzades totes les lligues catalanes en totes les categories respectant els resultats amb els quals va finalitzar la primera volta. A la vegada, han anunciat que no hi haurà descensos i tan sols ascendiran els equips classificats en posició d’ascens directe; no es jugaran playoffs.

Evidentment, aquesta situació afecta també a la 2a catalana, categoria on milita el sènior masculí de la secció d’Hoquei del Casal de l’Espluga. Els de la Conca es trobaven enguany lluitant per evitar el descens a 3a catalana, categoria nascuda aquesta mateixa temporada. De fet, i malgrat que amb un partit menys, l’equip estava immers en la zona vermella de la taula quan va aturar-se la competició; no quan va finalitzar la primera volta. Així doncs, la decisió presa per la federació afavoreix els interessos dels espluguins, que segellen la seva permanència a la 2a catalana. Pel que fa als equips de la base, tots donen per finalitzades les seves lligues.

Primer partit de lliga del sènior de la SHC de l’Espluga (Foto: Gerard Bosch)