Cinc negocis de l’Espluga de Francolí afectats per l’aiguat del passat octubre rebran un ajut de 10.000 euros cadascun per pal·liar els estralls patits ara fa mig any. És la primera resolució de la Riuada Solidària de l’Espluga que concedeix un total de 50.000 euros als projectes presentats en la categoria d’activitats econòmiques, una
línia que s’ha decidit prioritzar davant l’actual crisi del coronavirus. L’altra meitat dels fons benèfics, gairebé 58.000 euros, es distribuiran entre les altres línies d’ajut que han estat aturades temporalment per l’actual situació d’excepcionalitat.

La Riuada Solidària de l’Espluga concedirà així la quantitat màxima per projecte estipulada en les seves bases d’acord amb les característiques de la línia d’ajuts a negocis. Els projectes de recuperació presentats per part del Celler Rendé Masdéu, Drac Actiu, l’Hostal – Restaurant Les Disset Fonts, Serveis Funeraris Funeconca i el Restaurant El Celler es beneficiaran de les donacions solidàries de la ciutadania i la recaptació dels actes de la secció local de la Riuada Solidària.

L’adjudicació dels ajuts ha estat aprovada en una reunió telemàtica, celebrada el 9 d’abril de 2020, de la Comissió d’Avaluació de la plataforma ciutadana a l’Espluga de Francolí, formada per 9 persones: un representant de cada grup polític de l’Ajuntament de l’Espluga, un tècnic designat pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà, tres membres de la Iniciativa Ciutadana Riuada Solidària al Francolí, un representant de la Comissió Legal i Econòmica de la Riuada Solidària i un membre de la fundació Fundit i Indicis.

En concret, per a aquesta línia d’ajuts a activitats econòmiques empresarials o comercials es van rebre un total de 6 sol·licituds, de les quals 5 van ser acceptades en la fase d’avaluació, després de la revisió per part de la Comissió Legal i Econòmica de la iniciativa ciutadana Riuada Solidària. Totes elles complien amb els requisits establerts a les bases publicades a riuadasolidaria.cat.

ÀUDIO: La portaveu de la Riuada Solidària de l’Espluga, Anna March, explica la distribució econòmica

La Riuada Solidària de l’Espluga va recaptar 107.835 euros

La Riuada Solidària de l’Espluga va recaptar 107.835,01 euros amb la finalitat d’ajudar econòmicament els damnificats dels aiguats. Davant les complicacions generades per l’actual estat d’alarma, com ja es va comunicar, la tramitació dels expedients de la resta de línies d’ajuts queda congelada temporalment. En total, a l’Espluga es van rebre gairebé una cinquantena de sol·licituds, dels quals un 80% han estat acceptades perquè han presentat correctament tota la documentació requerida en les bases.