El ple de l’Ajuntament de Montblanc ha aprovat una modificació de pressupost de 60.000 euros per ajudar al comerç, hostaleria i sector serveis a sortir de la crisi del coronavirus.

L’equip de govern ha elaborat tres partides noves al pressupost municipal per un import de 60.000 euros. La primera, de 10.000 euros, servirà per comprar material de protecció sanitari pels serveis municipals. Una segona partida de 40.000 euros, la més gran, servirà per promocionar el petit comerç, hostaleria i empreses del sector serveis del municipi i una tercera de 10.000 euros, que s’inclou al capítol 4 del pressupost, i que per tant es farà servir per poder atorgar subvencions a empreses i entitats que també tinguin necessitats generades per la crisi.

Aquests 60.000 euros s’han pogut aconseguir amb 20.000 euros del fons de contingència de l’Ajuntament, 20.000 euros de la partida de Brickània que finalment no se celebrarà i 20.000 euros més de la subvenció a l’Associació Medieval que no utilitzarà en no poder celebrar la Setmana Medieval d’aquest 2020.

En aquest sentit, el regidor d’hisenda Cesc Viñas, ha detallat que “més enllà dels diners, el més important serà trobar accions per poder dinamitzar el comerç i l’hostaleria així com el turisme per poder sortir d’aquesta crisi”. L’objectiu final és que quan passi la crisi, el turisme torni a Montblanc i, per tant, torni a fer despesa al comerç i restauració de la vila. Ja hi ha tècnics municipals i de Concactiva treballant per dur a terme accions. Una d’elles, que ja s’està treballant, serà intentar fer un servei per portar compres del petit comerç a domicili.

La modificació s’ha aprovat amb el vot favorable dels tretze regidors i regidores del consistori, si bé Junts per Montblanc ha assegurat que la partida podria ser més gran. Viñas assegura, en aquest sentit, que “hem de mirar de no llençar la casa per la finestra per poder quadrar el pressupost. Ara tenim les partides creades al pressupost que és el més important, a partir d’aquí podem ampliar-la segons les accions que acabem fent”.

L’alcalde, Josep Andreu, ha afegit que “augmentarem les partides si cal, però hem de recordar que l’Ajuntament no haurà de pagar tota la crisi, també hi han d’ajudar l’Estat i la Generalitat”.