L’Associació de Micropobles ha realitzat una campanya entre els seus ajuntaments de les 4 demarcacions per recollir fons econòmics i destinar-los a la compra de material sanitari de primera necessitat per fer front a la pandèmia del COVID-19. En total s’han recollit 30.380,30 euros entre els ajuntaments, i amb fons propis de l’Associació, que han permès comprar 20.000 mascaretes i 96 gels de neteja.

Pel que fa Tarragona, es repartiran entre els CAP de Falset i Vila-rodona i el consultori de l’Espluga. Mentre que les que es repartiran a Lleida i Barcelona es destinaran a centres d’assistència primària i residències de gent gran.

La campanya i la compra de material ha estat una acció que s’ha realitzat coordinadament amb el Dipsalut, l’organisme de Salut Publica de la Diputació de Girona, i el departament de Salut a Girona de la Generalitat de Catalunya.