La setmana que ve es complirà mig any dels terribles aiguats del 22 d’octubre que van deixar un balanç de 4 morts i 2 persones desaparegudes i milers de desperfectes. Tot i el pas del temps, els alcaldes del territori continuen reclamant que arribin els ajuts econòmics.

És el cas de l’Espluga de Francolí que en el ple telemàtic d’aquesta setmana passada tornava a posar les queixes sobre la taula. L’alcalde del municipi, Josep M. Vidal, va manifestar que “esperem que amb el coronavirus i el temporal Glòria l’administració no s’oblidi de nosaltres”. El batlle espluguí recorda que fa mesos que s’hauria d’haver aprovat l’ampliació del decret per fer front a les ajudes estatals i el Consell de Ministres encara, sis mesos després, no ha fet públic el famós ‘decret dels aiguats’, una línia d’ajuts oberta arran dels aiguats de Múrcia i Alacant el setembre i que permetria licitar les obres per arranjar els desperfectes causats pel temporal i dotar-les de pressupost.

L’alcalde de l’Espluga remarca que el 31 de març era l’últim dia per aprovar aquest reial decret i ara no es pot amplificar sinó que s’haurà de crear un de nou. A l’espera que això passi, Josep Maria Vidal afirmava que tots els alcaldes batallaran junts per seguir endavant i reclamar el que “els hi toca a la gent dels nostres municipis”.

ÀUDIO: Intervenció de Josep M. Vidal, alcalde de l’Espluga, al Ple Municipal