Aquest matí ha entrat en servei la línia d’ample convencional Lleida-Valls / Tarragona-Barcelona, una vegada finalitzada la reconstrucció dels trams destrossats per les inundacions del mes d’octubre passat. Durant sis mesos, els viatgers d’aquesta línia han recorregut en busos el tram entre l’Espluga de Francolí i Lleida.

El primer viatge de la jornada a la línia de Lleida a Barcelona encara s’ha fet en bus, ja que el comboi era a l’Espluga de Francolí. En canvi el de Barcelona a Lleida ja s’ha realitzat completament amb el tren ferroviari. El servei funcionarà al 100% tot i la crisi del coronavirus que afecta en altres línies de Rodalies.

Reparar els greus danys a la línia de la costa ha exigit una inversió de 28,3 milions i Adif ha pogut avançar un mes la data prevista per reobrir-la. La reconstrucció ha servit per implementar mesures per prevenir futures inundacions. S’ha aixecat la via i la catenària en 2,6 quilòmetres i s’han reposat 5.200 metres de carrils, 22.000 metres de cable, 45 pals d’electrificació, 4.334 travesses i 11.950 metres cúbics de balast. A més de la circulació de trens de passatgers, també quedarà restablert el tràfic de mercaderies per aquest corredor ferroviari a través de Tarragona.