Des de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de l’Espluga, s’ha treballat coordinadament amb les AMPA de l’Escola Vedruna, l’Escola Martí Poch i l’Institut Joan Amigó i Callau de l’Espluga per posar en marxa la iniciativa “Compartim Wifi”. Aquesta proposta té com a objectiu facilitar l’accés a internet als escolars que no en disposen en el seu domicili a fi i efecte de que puguin seguir les classes de manera telemàtica durant la crisi del COVID-19. Els promotors de la campanya s’encarregaran de posar en contacte llars disposades a compartir les seves xarxes Wifi amb els escolars que ho necessiten.

Els centres educatius del municipi han detectat els usuaris a qui els hi manca la connexió i amb la col·laboració de l’empresa Blau Advisors, s’ha dissenyat una plataforma per tal de poder saber la ubicació de les persones disposades a compartir connexió. D’aquesta forma, es disposarà d’un mapa amb els punts on hi ha possibilitat d’accedir a una xarxa i dels contactes de totes les persones disposades a compartir-la.

Les persones demandants també podran accedir a la plataforma, ja que malgrat no disposin de connexió ho poden fer des d’un dispositiu mòbil, per exemple, i així també es disposarà de la seva ubicació i necessitats.

Així doncs, en cas de voler oferir o ser demandant de xarxa Wifi pots entrar en aquest enllaç i omplir les dades: https://opino.blauadvisors.com/index.php/388879?lang=ca. Posteriorment s’envia un correu electrònic amb l’enllaç al formulari

L’Ajuntament de l’Espluga, les AMPA i els equips docents dels centres estan treballant per tal de poder garantir els mitjans necessaris a tot l’alumnat per poder seguir les classes de manera telemàtica.