Aquest divendres els carrers haurien d’haver estat plens d’armats i imatges, en commemoració de la mort de Jesucrist a la creu. Aquest 2020, en canvi, així de buit s’ha vist aquests espais el Divendres Sant a l’Espluga de Francolí, també a la resta de la Conca de Barberà. A més a més, enguany s’havien de celebrar els deu anys de la recuperació dels armats al municipi.

La tradició al municipi conquenc reunia a desenes de persones amb la processó del Sant Enterrament. Tot i això el gruix principal de la jornada de Divendres Sant era durant tot el dia, ja que els armats lluïen pels carrers de la vila amb els torns de guàrdia i les actuacions a la plaça de l’Església. Durant el dia també se celebrava el Via Cruci, la celebració de la Passió i mort del Senyor, l’exposició dels misteris i el Protocol de la Bandera de la Sang.