El Ple Municipal de l’Ajuntament de l’Espluga ha aprovat aquest dimecres 8 d’abril, per unanimitat i de forma definitiva, la cessió a precari del local del carrer del Mig, 4, baixos de l’Espluga de Francolí, al barri del Capuig, a l’Associació del Pessebre Vivent de l’Espluga, perquè s’utilitzi com a seu social de l’entitat. L’equipament, inaugurat l’1 de juliol de 2018, ha superat amb èxit tots els tràmits iniciats per l’anterior equip de govern i finalitzats, gairebé dos anys després, per l’actual ajuntament.

La cessió del local a l’Associació del Pessebre Vivent va rebre els vots a favor dels 7 regidors de Som Espluga, dels 3 regidors de Junts per l’Espluga i del regidor de Nova Espluga, assolint per tant la unanimitat del Ple Municipal -el primer celebrat de forma telemàtica a causa de la crisi sanitària de la COVID-19. Així va ser també en l’aprovació inicial del 30 de gener de 2020, a partir de la qual es va sotmetre a exposició pública durant 15 dies hàbils sense rebre cap al·legació.

L’espai inclou una zona de reunió, un espai d’arxiu, la zona de vestuari i atrezzo, un lavabo i una zona de servei. Des de la cessió provisional fins la definitiva l’entitat l’ha arranjat i adaptat amb l’ajuda del mateix Ajuntament.

Inauguració de la nova seu social del Pessebre Vivent de l’Espluga. (Foto: Josep Morató)