La construcció del pont provisional a la Font de Bolovi a Montblanc ha quedat enllestit aquest dijous a primera hora del matí quan els efectius de l’exèrcit espanyol han marxat. La construcció del pont provisional va començar al dimarts al matí després que durant els últims dos dies arribes el material necessari per a la construcció.

Imatges de l’exèrcit treballant aquest dimecres (Imatge: Pep Morató)

Durant aquests dos dies hi ha treballat 54 efectius d’enginyers de l’exèrcit espanyol de terra. Els efectius han treballat dia i nit per poder enllestir el pont provisional. La construcció és un pont Bailey, un pont portàtil prefabricat dissenyat per a ús militar. Aquest tipus de pont va ser dissenyat com una solució al pes més gran dels nous tancs que desenvolupats en les primeres fases de la Segona Guerra Mundial. Aquesta invenció és considerada un dels millors un dels millors exemples d’enginyeria militar durant la guerra.

Es preveu que l’obra quedi enllestida aquest diumenge, ja que ara és el torn de l’Ajuntament de Montblanc que ha d’actuar al costat del pont per tal de realitzar els accessos. A partir de dilluns ja s’hi podrà passar.