El coronavirus a la Conca de Barberà ha provocat fins ara 4 víctimes mortals i, segons l’ABS de Montblanc, la darrera actualització de casos positius amb la COVID-19 eleva a 19 les persones afectades per la pandèmia. A més a més, si aquestes dades se li sumen les de l’ABS de Santa Coloma que registra 9 casos positius de coronavirus, el total d’infectats a la comarca és de 28 persones. Mínim, tres d’aquestes es troben hospitalitzades.

D’altra banda, dels 19 casos de coronavirus registrats per l’ABS de Montblanc la majoria serien sanitaris. Actualment a la comarca hi ha 114 persones aïllades amb possibles símptomes de la Covid-19 o per contactes amb persones que tenen el virus. Segons expliquen des de l’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc, la llista cada dia és més llarga. A més a més, cada dia l’ABS de Montblanc registra 250 consultes.

Preocupació a l’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc, ja que la majoria de casos confirmats són sanitaris, això preocupa a la direcció que veuen com cada dia són menys i han d’afrontar més controls domiciliaris i més consultes. Des de l’ABS de Montblanc confirmen que les següents setmanes seran claus.

Cap víctima mortal la darrera setmana

En relació amb les defuncions causades pel contagi de Covid-19 a la comarca es tracta de quatres persones d’edat avançada i amb patologies prèvies, segons ha informat l’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc a l’EFMR.cat. La primera víctima mortal va ser una veïna de 88 anys de Montblanc que residia a casa del seu fill. Va ser el passat 17 de març i era la primera mort causada per la COVID-19 al Camp de Tarragona, a més a més, podria ser l’única víctima que hauria estat contagiada a la comarca. La segona víctima va ser un veí de l’Espluga que es trobava en ingrés a l’Hospital Joan XXIII on va ser contagiat i on va acabar morint. La tercera mort relacionada amb el coronavirus es va confirmar el passat dijous 26 de març i va ser un montblanquí usuari de la Residència Ballús de Valls, centre assistencial en què es troba immers en un brot de COVID-19. Finalment, el passat dissabte es va confirmar la mort de l’exalcalde de Solivella, Josep Maria Casamitjana, també sota el contagi d’aquest virus.