L’alberg del XANASCAT de l’Espluga de Francolí podria acollir menors amb pares hospitalitzats per coronavirus o col·lectius especials davant la pandèmia. La Generalitat ha posat en marxa aquesta mesura per tal de disposar d’espais lliures per donar resposta a les casuístiques que es puguin generar en les pròximes setmanes i estableix diversos albergs de la xarxa Xanascat dins el pla de contingència pel coronavirus.

Per ara, l’equipament de l’’Espluga no ha rebut cap petició d’allotjament, però estan a punt per mobilitzar els recursos humans i tècnics necessaris quan es requereixi. L’alberg de l’Espluga té capacitat per a prop de 200 persones.

De fet, l’Alberg ja va atendre una demanda semblant l’estiu del 2018 davant la crisi per l’arribada massiva de menors estrangers no acompanyats. Durant vuit mesos l’alberg va acollir fins a 80 joves menors estrangers no acompanyats.