L’enduriment de l’estat d’alarma restringeix des d’aquesta setmana totes aquelles activitats econòmiques que no són estrictament essencials, només es mantindrà la construcció d’aquelles infraestructures d’extrema necessitat i urgents.

La reconstrucció dels col·lectors de les aigües residuals de Montblanc i l’Espluga destruïts per la riuada de l’octubre, es considera d’emergència o de primera necessitat. Per això aquests dies els treballadors continuaran treballant a la zona de Montblanc. El col·lector nou que passa pel camí de la Font de la Ceba s’espera que amb unes dues setmanes ja quedi resolt. Tot i això, a Montblanc les aigües residuals ja fa tres setmanes que es gestionen completament a la depuradora.

A l’Espluga l’obra dels col·lectors es manté parcialment perquè s’atura la neteja d’un tram de canonades i també es veu afectada per les dificultats d’accedir al subministrament de formigó, tal com explicava l’alcalde de l’Espluga, Josep M. Vidal, en declaracions a Tac12: “Queda pendent saber si el formigó es podrà subministrar o no, ja que el Decret planteja més aviat dubtes sobre si en aquests casos el formigó es pot servir o no”.

ÀUDIO: Josep M. Vidal, alcalde de l’Espluga, parla sobre les obres del col·lector

A Vimbodí i Poblet, de 5,5 km de col·lector, finalment només se n’haurà de reposar 1,7 km. La resta s’està fent la neteja i reparació, en cas que hi hagi alguna esquerda.