El departament de Treball de la Generalitat ha rebutjat l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) per força major presentat pel fabricant de components per a l’automoció Mahle a Montblanc, que afectava prop 862 treballadors, segons ha pogut saber l’EFMR.

Treball ha desestimat aquest ERTO, segons ha pogut saber EFMR.cat, per no ajustar-se a les condicions de «força major», la fórmula que estan utilitzant aquests dies la majoria de les empreses per enviar a l’atur els seus treballadors de manera temporal davant l’impacte de la crisi del coronavirus.

La companyia ha de pagar el 100% del salari als treballadors i aquests hauran de recuperar aquestes jornades. Fonts sindicals apunten que davant d’aquesta situaió el comitè d’empreses de Mahle Montblanc haurà de renegociar les condicions de l’ERTO ordinari.