Els Mossos d’Esquadra i la policia local de Montblanc des d’aquest divendres han intensificat els controls per evitar l’arribada de persones que tenen segones residències a les comarques d’interior.

És el segon cap de setmana que s’implementa aquesta mesura i que busca evitar que la gent trenqui el confinament. Però també, que es pugui estendre, en cas d’haver-hi contagiats, el coronavirus per altres zones de Catalunya. Hi haurà controls conjunts entre ambdós cossos. Alguns d’ells, com els que van fer la setmana passada, els cossos de les policies locals intentaran blindar l’entrada a poblacions de la comarca.

Per part dels Mossos d’Esquadra, el cos ha desplegat aquest cap de setmana un total de 200 controls policials en diferents punts de les carreteres i autopistes de Catalunya per restringir la mobilitat i evitar el desplaçament cap a segones residències.

Fins a 30.000 euros de multa

Els agents desplegats en aquests punts identificaran i denunciaran a totes aquelles persones que circulin sense cap motiu previst en la normativa vigent. Cal recordar que les sancions per infringir aquestes mesures oscil·len entre els 600 i els 30.000 euros. Les activitats a l’aire lliure, com ara esquiar, passejar, fer esport, anar en bicicleta o practicar running estan actualment prohibides.