El coronavirus a la Conca de Barberà ha provocat fins ara 4 víctimes mortals i, segons l’ABS de Montblanc, la darrera actualització de casos positius amb la COVID-19 eleva a 10 les persones afectades per la pandèmia. Una d’aquestes es troba hospitalitzada, mentre que també s’ha notificat la primera alta d’un veí que ja ha superat la malaltia.

En relació amb les defuncions causades pel contagi de Covid-19 a la comarca es tracta de tres persones d’edat avançada i amb patologies prèvies, segons ha informat l’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc a l’EFMR.cat. La primera víctima mortal va ser una veïna de 88 anys de Montblanc que residia a casa del seu fill. Va ser el passat 17 de març i era la primera mort causada per la COVID-19 al Camp de Tarragona, a més a més, podria ser l’única víctima que hauria estat contagiada a la comarca. La segona víctima va ser un veí de l’Espluga que es trobava en ingrés a l’Hospital Joan XXIII on va ser contagiat i on va acabar morint. La tercera mort relacionada amb el coronavirus es va confirmar aquest dijous 26 de març i va ser un montblanquí usuari de la Residència Ballús de Valls, centre assistencial en què es troba immers en un brot de COVID-19. Finalment, aquest dissabte s’ha pogut confirmar la mort de l’exalcalde de Solivella, Josep Maria Casamitjana, també sota el contagi d’aquest virus.

D’altra banda, dels 10 casos de coronavirus a la Conca de Barberà 3 persones serien sanitaris. Actualment a la comarca hi ha 58 persones aïllades amb possibles símptomes de la Covid-19 o per contactes amb persones que tenen el virus. Segons expliquen des de l’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc, la llista cada dia és més llarga.

Al conjunt del Camp de Tarragona aquest divendres s’han confirmat 5 víctimes mortals més i 40 nous casos. Així, el total acumulat augmenta fins als 336, dels quals 175 han requerit d’ingrés hospitalari. 47 d’aquests es troben a la UCI.

La directora de l’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc, Laura Ruiz de Porras, alerta que la única manera de què el virus no es propagui és el confinament dels veïns i veïnes de la Conca de Barberà. A més a més, també explica que el jovent té molt risc de contagi i que per això es quedin a casa.

Passos a seguir en cas de tenir símptomes de COVID-19