Unió de Pagesos denuncia que hi ha ajuntaments que, “contravenint” la resolució del Departament de Salut, el Reial Decret d’estat d’alarma i el Reial Decret que regula la venda directa de productes peribles, impedeixen els mercats de productes frescos a l’aire lliure d’aforament inferior a 1.000 persones.

El sindicat agrari considera que això, a més de vulnerar la regulació d’emergència vigent i de venda directa, perjudica la pagesia i la ciutadania pel fet que entorpeix l’accés als aliments. Unió de Pagesos demana a l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, entre altres, que rectifiquin tal com ho han fet alguns consistoris com per exemple Montblanc.

En aquest sentit l’alcalde del municipi, Ramon Mullerat, en declaracions a l’EFMR.cat, explica que no té sentit demanar el confinament a la població i al mateix temps fer mercat. A més a més, Mullerat esmenta que “fer mercat, vol dir xerrar amb els colomins”. Tot i això, els paradistes poden portar els aliments a domicili.