Arran de l’expansió de la Covid-19 per tot el món i concretament a Espanya, les comandes de material sanitari d’un sol ús de l’empresa CV Mèdica de Sarral ha augmentat un 40%.

Les necessitats que tenen els centres hospitalaris i també les residencies són molt evidents i els productes sanitaris van molt buscat els últims dies. Molts dels principals productes indispensables per a la indústria sanitària es fabriquen a Sarral. L’empresa CV Médica té la producció al màxim i ha notat un augment considerable des del 13 de març de les comandes, tot i això des de l’empresa garanteixen la salut dels treballadors que en alguns casos adopten el teletreball i en altres adopten mesures diferents.

CV Médica és una empresa especialitzada en la fabricació de material mèdic d’un sol ús. Les línies de productes que fabriquen són: esponges i manyoples sabonoses, raspalls prequirúrgics, productes sanitaris com guants i xeringues i productes d’infermeria com ara protectors, cabestrells, suports, productes de subjecció i coixins antiescares.

Per afrontar l’augment de la demanda l’empresa està negociant amb els treballadors poder ampliar les jornades i fer més hores productives. El director general de CV Médica, Jose Angel Ramia, en declaracions a l’EFMR.cat, ha explicat que per ara no preveuen un augment de plantilla, ja que això podria suposar no tenir el control dels nous treballadors.

L’empresa, amb 28 d’anys d’història, actualment té un centenar de treballadors. L’empresa també ha pres mesures per combatre el coronavirus amb la reorganització dels torns de treball i l’esglaonació de l’entrada dels treballadors, a més a més, de tancar algunes zones comunes.

CV Mèdica treballa un 75% per Espanya tot i això també té exportacions a altres països. En àmbit estatal, majoritàriament, exporta a Catalunya, Madrid i Andalusia. De moment l’empresa treballa pels clients habituals, tot i això, diversos centres s’han posat en contacte amb l’empresa per falta de material.

Imatge: CV Mèdica