Magí Galindo, amb la jaqueta vermella, acompanyat de l’equip que ha desenvolupat el primer respirador 3D (Imatge: Zona Franca Barcelona)

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ​​el centre tecnològic Leitat, el Consorci Sanitari de Terrassa i l’hospital Parc Taulí de Sabadell, al costat de diverses empreses, han creat el primer respirador mecànic de campanya fabricat mitjançant impressió 3D.

El creador d’aquest model ha estat el colomí i enginyer sènior de Leitat, Magí Galindo. El de Santa Coloma de Queralt es va graduar com a enginyer tècnic industrial en electrònica, per la Universitat Politècnica de Catalunya i actualment desenvolupa la seva activitat professional com a tècnic i Director científic de l’International Advanced Manufacturin & Hub d’Impressió 3D, situat a Leitat.

Segons el Consorci de la Zona Franca s’esperen crear entre 50 i 100 unitats diàries durant la setmana que ve. Una producció que ajudaria a alleujar al sistema sanitari, que pateix d’escassetat de respiradors, bé essencial per poder atendre els infectats per coronavirus.