Mossos d’Esquadra han intensificat els controls policials específics durant tot aquest cap de setmana a les carreteres de la Conca de Barberà. La Policia Local de Montblanc ho ha fet al nucli urbà. 

Aquests controls es fan en el marc de l’aplicació de les mesures de restricció de la mobilitat previstes a la normativa especial vigent actualment. A la Nacional 240, a Montblanc, els Mossos han controlat el trànsit en un dels punts estratègics de mobilitat per la seva connexió amb l’AP-2. Durant el matí de dissabte, els agents han aturat els cotxes per preguntar on anaven i per quin motiu ho feien, segons apuntava TAC 12. 

Les persones que circulin per les carreteres i no acreditin cap dels motius previstos en el Real Decret d’Estat d’Alarma seran denunciades. Les sancions per infringir aquestes mesures oscil·len entre els 600  i els 30.000 euros.

Controls també a l’interior de Montblanc per part de la Policia Local 

A l’interior del municipi, la Policia Local de Montblanc també ha realitzat controls a la població que es desplaçava en els seus vehicles. Els cossos de seguretat han apuntat les dades tant dels conductors com dels vehicles per tenir controlada en tot moment la mobilitat d’aquestes persones, segons explica TAC 12.

Protecció Civil recomana portar un certificat de declaració d’autoresponsabilitat als desplaçaments per tal de facilitar la feina dels agents durant els controls que es duen a terme.