El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha anunciat aquest vespre que “des del Govern de la Generalitat hem preparat un certificat autoreponsable de desplaçament que estarà disponible aquesta nit per a que la ciutadania se’l pugui descarregar i que serà efectiu a partir de la matinada de diumenge a dilluns”. En declaracions al Telenotícies vespre de TV3, Buch ha explicat que “es tracta d’un document que explicarà a la ciutadania quan pot i quan no pot sortir al carrer i que hauran de mostrar als cossos policials quan aquests els aturin”. 

En aquest sentit, el titular d’Interior ha destacat que “el Reial Decret del Govern espanyol ha generat certa confusió perquè deixa molt obertes les opcions per a que la gent pugui anar a treballar en la majoria de casos, i això dificulta que els Mossos d’Esquadra garanteixin el seu compliment”.

Certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l’estat d’alarma per la crisi sanitària per la COVID-19

Buch s’ha mostrat confiat en la ciutadania però en el cas que es vulgui enganyar als cossos policials “hi haurà la sanció corresponent, de tres trams: lleu, greu i molt greu i pot anar dels 600 euros als 30.000 euros”. “Les sancions estaran detallades en un dels document de preguntes freqüents que estem fent des de l’inici de la pandèmia per tal d’ajudar a la població a resoldre dubtes”, ha recordat.

El conseller ha demanat, un cop més, que “aquest cap de setmana la gent no marxi a les segones residències ni vagi a fer esport a la muntanya perquè els cossos de seguretat i d’emergències no poden estar pendent d’aquestes activitats perquè cal que ho estiguin per la situació de risc que estem vivint”.