L’exèrcit ja pren mides a Montblanc per construir un pont provisional que connecti la N-240 amb la granja Crusvi, aïllada des de la riuada del passat 22 d’octubre de 2019.

La notícia saltava aquest dimecres, quan el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, s’hi referia a la tribuna del Congrés de Diputats en resposta a Gabriel Rufian, d’ERC, que va posar en dubte el paper de l’exèrcit en l’estat d’alarma.

Sánchez assegurava que l’exèrcit s’havia compromès amb l’alcalde de Montblanc a reconstruir el pont. Una notícia que el mateix Pep Andreu confirmava. “Fa uns dies em va trucar la Ministra de Defensa, Margarita Robles, per confirmar-me que tiraven endavant amb la nostra petició, però vam quedar que no ho utilitzaríem políticament”, critica Andreu.

L’exèrcit ja pren mides

Personal del ‘Batallón de pontoneros I/12″ del Mando de Ingenieros ha realitzat a Montblanc el reconeixement del terreny on s’ha de reconstruir el pont. Concretament, hi van ser el passat 12 de març.

A una nota de premsa emesa per l’Exèrcit de Terra, asseguren que “el reconeixement pretén comprova la viabilitat de fer un nou pont que comuniqui les dues ribes del riu Francolí. S’han executat mesuraments per una posterior anàlisi tècnica de possibles solucions, en coordinació amb les autoritats civils pels seus requeriments i necessitats”.

La nota acaba dient que “l’objectiu del muntatge es contribuir a alleugerir la situació provocada per l’emergència” que ha derivat ja en diversos accidents dels camions que arriben a la granja de pollets, que passen per camins molt estrets. Asseguren que “el treball del Mando de Ingenieros serà de gran importància per la zona”.

Al comunicat, però, parlen de Montblanch, l’antic topònim del municipi, enlloc de Montblanc.

2 COMENTARIS

Comments are closed.