El Consell Comarcal de la Conca de Barberà, ens que gestiona els ajuts de menjador a la comarca, amb els Departaments d’Educació i de Treball, Afers Socials i Famílies, i els ajuntaments de la comarca han establert un sistema perquè els alumnes que tinguin beques menjador tinguin garantits els seus àpats mentre duri el tancament de les escoles: unes targetes moneder que es distribuiran a través d’un acord amb una entitat bancària i carregada amb l’import de la prestació de cada família corresponent, de moment, als deu dies que no es prestarà el servei.

A la comarca de la Conca de Barberà se’n distribuiran 270. Està previst que les targetes destinades a l’Espluga, Montblanc, Santa Coloma de Queralt i a Sarral es distribueixin aquest dilluns a cada població. En el cas de l’Espluga de Francolí les targetes es distribuiran aquest dilluns 23 de març a l’Antic Hospital de les 9 h a les 11 h del matí. A Montblanc les targetes es donaran a la seu del Consell Comarcal com també les de Santa Coloma de Queralt que es distribuiran a la seu del Consell de la població. A Sarral les targetes es repartiran a la plaça del Mercat aquest dilluns.

En els municipis més petits seran els mateixos Ajuntaments els encarregats de repartir les targetes moneder.

Cada targeta tindrà carregat l’import de la beca que percebin els infants durant el temps que duri el tancament. La majoria de les beques cobreixen el 50% de l’import del preu: els ajuts ordinaris són de 3,10 euros i, en el cas de les rendes més baixes, de 6,20 euros.

Les targetes es podran fer servir en els supermercats però des del Consell Comarcal esperen que es puguin fer servir al comerç local.