La Congregació de la Puríssima Sang de Montblanc ha decidit suspendre els actes de la Setmana Santa 2020 a causa de la situació d’emergència generada pel coronavirus.

Concretament, s’han suspès els actes organitzats per la congregació, que són la Setmana Santa Cultural i totes les activitats del Divendres Sant. Així, enguany no hi haurà Viacrucis ni Processó del Sant Enterrament. El president de la Congregació de la Sang, Carles Briansó, ha explicat a Ràdio Montblanc que “veient com està la situació, i que sembla que s’allargarà més de quinze dies, hem decidit anul·lar els nostres actes”.

ÀUDIO: Carles Briansó, president de la Congregació de la Sang

La Parròquia de Santa Maria, d’altra banda, ha fet públic un comunicat on explica que els actes litúrgics de la Setmana Santa es faran però en un altre format. “Més endavant decidirem com es faran. Seran a porta tancada i ens plantegem fer-ho de manera telemàtica”, ha explicat Mossèn Simó Gras, plebà de Montblanc, en declaracions a Ràdio Montblanc.

ÀUDIO: Mossèn Simó Gras, plebà de Montblanc

De fet, aquest dijous Santa Maria realitzarà a les 11h la missa en honor a Sant Josep en directe a través del Facebook de la parròquia i també a Ràdio Montblanc. Aquesta opció és que s’estudia per poder seguir els actes pastorals de la Setmana Santa.