Un grup de joves de l’Espluga de Francolí ha presentat aquest dijous la iniciativa ciutadana ‘El Festival del Poble’, un espai virtual lúdic i d’aprenentatge amb activitats telemàtiques per a tots els gustos i edats. El projecte neix de la plataforma “Confinament espluguí” que s’ha donat a conèixer aquesta setmana a través de les xarxes socials. 

Després que el confinament pel risc de contagi hagi estat obligatori per a tota la població, un col·lectiu de joves de l’Espluga de Francolí ha detectat la forta necessitat social de les persones. Per aquest motiu avui es llença el cartell d’El Festival del Poble’, un esdeveniment que pretén ser un espai on aglutinar totes les propostes lúdiques i formatives que es puguin realitzar telemàticament.

ÀUDIO: Ferran Lozano, un dels impulsos de la iniciativa, explica que busquen interacció amb la gent

D’aquesta manera el Festival del Poble es durà a terme les tardes dels dies 20, 21 i 22 de Març amb una sèrie d’activitats telemàtiques per a tots els públics, organitzades en diferents categories que recorden els espais del poble on s’acostumen a fer les activitats si no fos pel confinament.

L’organització del festival aposta clarament per a activitats de proximitat i de qualitat. Durant el cap de setmana es podran seguir en directe més de 20 activitats, xerrades, concerts, masterclass, tallers i demostracions fetes majoritàriament per veïns i veïnes de l’Espluga.

ÀUDIO: Marc López, membre de la plataforma “Confinament espluguí” explica que hi ha més d’una vintena d’activitat.

L’esdeveniment es durà a terme en uns horaris tancats que s’aniran actualitzant diàriament a través de l’Instagram de l’iniciativa (@confinament_espluga). El directe s’emetrà per un canal de Youtube, que es podrà trobar al perfil de l’Instagram. Els ponents podran realitzar l’activitat des de casa seva i l’organització centralitzarà l’emissió en un sol canal. D’aquesta manera l’espectador podrà veure totes les propostes com si fos una televisió i, a més a més, poder interactuar en directe a través dels comentaris.

Cartell del Festival

El cartell s’ha presentat als mitjans de comunicació de manera telemàtica. Els organitzadors també destaquen la gran feina tècnica que hi hagut darrere i que tots s’han organitzat de manera telemàtica.

ÀUDIO: Lozano explica la feina que hi ha al darrere

S’anima a la població a participar del projecte i a seguir el canal durant les llargues estones de confinament. Si el festival del poble funciona, l’organització no descarta seguir les activitats en els dies que duri l’estat d’alarma.

Roda de premsa telemàtica (Captura de pantalla: Pep Morató)