Fer esport en època del coronavirus és complicat però tot i això no ha de ser sinònim de sedentarisme. Fa uns dies que s’han tancat gimnasos, centres de rehabilitacions, centres esportius i no està permès a l’aire lliure. Ara l’esport ha entrat de ple a les llars, que s’han convertit en les noves sales d’entrenament durant el confinament.

La Conca de Barberà no ha estat una excepció i algunes de les persones i fins i tot famílies que destinen part de les hores mortes a casa a practicar esport gràcies a la iniciativa de clubs, gimnasos i entitats, que posen a disposició de la població classes en línia a les xarxes socials. YouTube, Instagram i Twitter, entre altres canals, són la via que utilitzen els professionals que s’han bolcat a la missió que la comarca es mantingui en forma.

Marc Morató, entrenador personal i coordinador del centre Fem Salut Montblanc, també col·laborador de l’Informatiu Cap de setmana, assenyala que “hem d’estar actius, com per exemple pujar i baixar escales, estendre la roba, fregar els plats i tenir temps per fer exercici físic animat i dirigit”. També afegeix que “hi ha temps per tot i agafar una rutina diària, pot ser una ajuda molt bona.”

Per exemple el Pavelló Municipal d’Esports de Sarral ofereix unes taules d’exercicis que tots els usuaris poden fer a casa aquests dies de confinament. Un altre exemple és l’Erika Soriano, professora i monitora del Casal de l’Espluga que recorda que “és molt important garantir un mínim de 30 minuts d’activitat física al dia!”. Soriano penja exercicis a les xarxes socials per poder fer aquests dies.