Davant les indicacions rebudes per la Generalitat de Catalunya i tenint en compte les mesures que s’estan prenent en altres administracions, l’Ajuntament de l’Espluga ha decidit suspendre el treball presencial dels treballadors/es municipals i només mantenir operatius aquells serveis essencials. En els casos que sigui possible es farà teletreball i en la resta de casos es demanarà als treballadors/es que estiguin disponibles per qualsevol canvi, urgència o necessitat en el servei.

Es manté el servei de vigilància municipal, l’atenció telefònica de dilluns a divendres de 8h a 14.30h, els serveis de neteja i manteniment dels subministraments d’aigua i clavegueram i també els serveis mínims informatius de l’Espluga FM Ràdio. El registre es mantindrà però només de forma telemàtica. 

Per altra banda, l’Ajuntament de l’Espluga ha decidit deixar fora de funcionament el pagament de la zona blava per tal d’evitar el moviment de cotxes i reduir al màxim els trajectes.

L’Ajuntament de l’Espluga també informa que les juntes de govern i els plens municipals es desenvoluparan a porta tancada i prenent les mesures de prevenció recomanades i obrint la porta a que membres dels òrgans col·legiats que pertanyin als grups de riscos puguin assitir-hi de manera telemàtica. També es mirarà de racionalitzar el nombre de convocatòries en funció de l’evolució de la pandèmia per no perdre capacitat decisòria i sobirania municipal. D’aquesta manera es garanteix que els temes més importants a nivell municipal no quedin aturats i que es puguin prendre decisions per fer front a l’estat d’alarma.

Per últim, a partir del proper divendres dia 20 de març es farà el mercat setmanal però només amb les parades d’alimentació i productes frescos i establint unes mesures de seguretat addicionals.