Els Arquebisbats catalans han acordat suspendre les misses i ajornar els funerals i altres celebracions religioses, d’acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries per l’augment de contagis per coronavirus.

L’Arquebisbat de Tarragona ha anunciat la suspensió de totes les misses i “es dispensa els fidels del precepte dominical mentre duri la situació de greu crisi sanitària actual”. Aquesta suspensió l’han consensuat els bisbes de les 10 diòcesis amb seu a Catalunya.

També han acordat, amb les famílies, que les exèquies se celebrin de forma simplificada, i els funerals, batejos o casaments es posposin per a més endavant. Malgrat tot, des de la Conferència Episcopal Tarraconense es considera “bo mantenir les Esglésies obertes en la mesura del possible”, ja que cal seguir atenent amb caritat pastoral els malalts i les persones angoixades.

Es demana als fidels que intensifiquin l’oració des de les seves llars i mirin de seguir la missa a través de la televisió, la ràdio o internet.